Hopp til hovedinnhold

«Veien til mannens hjerte …»

Velkommen til et satirisk-musikalsk kåseri om gamledagers kokekunst

  • 1/1
    Madam Thelma Olsen og madam Taffel. Foto: John Vedde

Bli med som deltaker i en «salong» i et av Christianias velstående hjem i 1839. Vi byr på en musikalsk forestilling om mat og oppskrifter, krydret med særdeles nyttige kjærlighetsråd. 

Som gjest i salongen får man en sniktitt inn i et spesielt miljø i Christiania som nå mer eller mindre har gått i glemmeboken. For første gang i Norge oppstod noe i nærheten av en urban dannelseskultur etter kontinentalt mønster. En sentral skikkelse var «Moer Koren». Andre kjente salonggjester var grevinne Karen Wedel Jarlsberg og Camilla Collett.

Dagens salong ledes av madam Taffel (Tone Holte). Med seg har hun madam Thelma Olsen på klaver (Harriet Müller-Tyl), som hun etter eget sigende har plukket opp av rennesteinen. Sammen fremfører de en musikalsk forestilling basert på en historisk «syngende kokebok» fra 1833. Boken inneholder 249 oppskrifter, alle på vers, slik at de lettere skulle hefte seg til hukommelsen hos Christianias kokkepiker og husmødre.

Madammene synger et utvalg på melodier etter datidens kjente nasjonale sanger og drikkeviser. Oppskriftene er krydret med satire, moral, gode råd og humor og gir et levende innblikk i datidens rådende holdninger til både kvinner og menn.

Varighet: 1 time
Pris: 140,- (120,- for honnør).
Billetten inkluderer fri entré i Galleri Østfløyen hvor vi viser utstillingen Godseierens blikk – Westye P. Egebergs fotografier 1899-1954.

Forestillingen er støttet av Oslo kommune - Oslo 2024 Byjubileum

Utøvere

  • Ballsalen på Bogstad Gård
    1/1
    Forestillingen fremføres i den vakre ballsalen i hovedbygningen på Bogstad gård.
Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1